Varaus- ja peruutusehdot

Palvelujen tai tuotteiden varaus voi tapahtua suullisesti, kirjallisesti tai sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Majoitusvuorokausi

Majoitusvuorokausi mökeissä alkaa klo 16 ja päättyy klo 12. Majoitusvuorokausi matkailuajoneuvossa ja teltassa alkaa klo 16 päättyy klo 15. Ennakkoon varatut mökit pidetään varattuina klo 18 saakka, ellei myöhemmästä saapumisesta ole sovittu.
Tiedustele suoraan kohteesta mahdollista early check in / late check out mahdollisuutta ja maksua.

Yksittäiset asiakkaat

Jos olet estynyt saapumasta, tulee varaus peruuttaa välittömästi puhelimitse tai sähköpostilla kohteeseen, johon varaus on tehty.

Jos kyseessä on jo maksettu varaus, voit anoa takaisinmaksua sähköpostitse osoitteessa myynti@suomicamping.fi. Muista aina ilmoittaa nimesi, tilausnumerosi ja majoituksen ajankohta. Luottokortilla maksetut varaukset hyvitetään pääsääntöisesti takaisin luottokortille ja verkkopankkimaksut sille tilille, josta maksu on suoritettu. Takaisinmaksuanomus tulee tehdä viimeistään 14 vrk peruutuksen jälkeen.

1.    Normaaliajankohtien varaukset

Maksua palautettaessa vähennetään aina toimistokulut 20 €. Jos olet valinnut maksutavaksi Collector laskun/osamaksun, voi sinulle tulla lisäkuluja Luotonantaja Collector Bankilta.

Yhden yön varauksissa varaus voidaan peruuttaa varauksen alkamista edeltävänä päivänä kello 18.00 mennessä, tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa koko varauksen arvo.

  • Useampaa yötä tai majoitusyksikköä koskevan varauksen asiakas voi peruuttaa 7 vuorokautta ennen varauksen alkamispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta on majoitusliikkeellä oikeus veloittaa 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen.
  • Jos asiakas peruuttaa useampaa yötä tai majoitusyksikköä koskevan varauksensa alle 48 tuntia ennen varauksen alkua eikä majoitusyksikköä saada myytyä edelleen, on majoitusliikkeellä oikeus veloittaa koko varauksen arvo
  • Lisäpalveluiden kuten saunavarauksen peruutus tulee tehdä edeltävänä päivänä kello 18.00 mennessä, tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa koko varauksen arvo


 2.    Erikoistapahtumavaraukset, joihin sisältyy vähintään kahden vuorokauden majoitus (esim. juhannus)

Erikoistapahtumavaraukset maksetaan aina ennakkoon joko verkkokaupassa tai laskua vastaan. Ellei asiakas maksa suoritusta eräpäivään mennessä, voi palvelun tarjoaja yksipuolisesti perua varauksen ja palauttaa kohteen myyntiin. Huom. Varauksen maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Ellei asiakas peru varaustaan ja kohde jää myymättä siinä olleen maksamattoman varauksen vuoksi (jota ei ole kirjallisesti peruttu), peritään varauksen hinta kokonaisuudessaan tulematta jääneeltä asiakkaalta.

Varauksen peruuttamisesta peritään toimistokulut 20 €, jos peruutus tapahtuu viimeistään 14 vrk ennen varauksen alkamispäivää

Myöhäisimmissä peruutuksissa majoitusliikkeellä on oikeus saada korvausta sovitusta hinnasta seuraavasti:

  • 8 -13 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta
  • alle 7 vrk ennen varauksen alkua 100 % varauksen arvosta
  • Lisäpalveluiden kuten saunavarauksen peruutus tulee tehdä 7 vrk ennen varausajankohtaa, tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa koko varauksen arvo

Saapumatta jättäminen: leirintäalueella on oikeus periä asiakkaalta varattujen palvelujen täysi hinta

Lähtö ennen sovittua ajankohtaa: käyttämättä jääneeltä ajalta veloitetaan täysi hinta

Ryhmät

Määritelmä: yksittäisellä ryhmällä tarkoitetaan seuruetta, jossa on vähintään 11 henkilöä ja varaus sisältää vähintään 5 majoitusyksikköä. Ryhmällä on sama tulo- ja lähtöpäivä ja ryhmä veloitetaan yhteisellä laskulla.

Nimilista ja huonejako: ryhmän nimilista ja mikäli mahdollista huonejaottelu tulee toimittaa varattaessa tai viimeistään 14 vrk ennen ryhmän saapumista.

Ryhmäetu: joka 11. mökin/huoneen saa maksutta (jos varauksen kesto on yli 1 vrk, vähennetään varauksen kokonaissumasta yhden vuorokauden majoituksen osuus). Ryhmäetu lasketaan edullisimmasta majoituksesta. Enintään 3 vapaata/varaus.

Ryhmävaraukset laskutetaan aina ennakkoon, palvelun tarjoajan ilmoittamaan eräpäivään mennessä. Eräpäivä on kuitenkin viimeistään 30 vrk ennen varauksen alkua. Mikäli varauksen tekoajankohdasta on alle 30 vrk varauksen alkamispäivään, eräpäivä on heti.

Peruutukset: peruutuksissa leirintäalueella on oikeus saada korvausta maksetusta hinnasta seuraavasti:

  • peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeistään 30 vrk ennen varauksen alkamispäivää, jolloin veloitetaan ainoastaan toimistokulut 20 €/varaus.
  • 14 – 29 vrk ennen saapumista perutusta varauksesta (koko varaus tai osa varauksesta) palvelun tarjoajalla on oikeus pitää 50 % varauksen kokonaishinnasta/perutun varauksen osuudesta.
  • alle 14 vrk ennen saapumista perutusta varauksesta (koko varaus tai osa varauksesta) palvelun tarjoajalla on oikeus pitää 100 % varauksen kokonaishinnasta
  • Ryhmävarauksen peruutuksesta peritään aina vähintään toimistokulut 20 €/varaus.

Ryhmävarauksen peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Saapumatta jättäminen: veloitetaan sovittujen palvelujen täysi hinta.
Lähtö ennen sovittua ajankohtaa: käyttämättä jääneeltä ajalta veloitetaan täysi hinta.

Yleiset ehdot (yksittäiset asiakkaat ja ryhmät)


Majoittuminen ja mökin siivous

Majoitushintaan kuuluu majoitusyksikön käyttöoikeus. Hintaan sisältyvät majoitusyksikköön kuuluvat varusteet. Asiakkaiden edellytetään käyttävän liinavaatteita, makuupussia tms. Liinavaatteita on tarvittaessa saatavana eri korvauksesta leirintäalueen vastaanotosta. Leirintämökkien (ei wc:tä tai suihkua) normaali loppusiivous sisältyy majoitusyksikön hintaan. Asiakkaalta kuitenkin edellytetään, että hän tyhjentää jääkaapin, tiskaa astiat, vie mökin roskat jätepisteeseen sekä vie pois mahdollisesti mukanaan tuomat pullot ja tölkit. Mikäli olet tilannut liinavaatteet, jätetään ne pinossa sängyn päälle.

Heinäsaaren lomamökkien loppusiivous maksaa 30 €.

Yyterin lomamökkien loppusiivous maksaa 50 €.

Mahdollista on myös tilata välisiivous, joka on samanhintainen kuin loppusiivous. Loppu- tai välisiivouksen voi ostaa varausta tehdessä.

Jos asiakas suorittaa loppusiivouksen itse, sisältää se seuraavat toimet: huonekalut ja tavarat alkuperäisille paikoilleen, astioiden tiskaus, pöytäpintojen pyyhintä, lattioiden lakaisu (imurointi) sekä tyhjien pullojen ja roskien poiskuljetus. Tyhjennäthän myös jääkaapin ja viet tuomasi ruokatarvikkeet mukanasi pois tai roskikseen. Mikäli olet tilannut liinavaatteet, jätetään ne pinossa sängyn päälle.

Pidätämme oikeuden laskuttaa asiakasta jälkikäteen, mikäli loppusiivous on tekemättä tai mökin siivous vaatii ylimääräistä siivousta tai erikoispesuaineiden käyttöä.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että ikkunat ja ovet ovat lukittuna. Varaaja on varausjakson aikana
vastuussa avaimesta ja mökistä. Avaimen unohtuessa veloitetaan oven aukaisusta 50 € vastaanoton aukioloaikojen ulkopuolella. Kadonneesta avaimesta aiheutuvista lukon muutostöistä peritään muutostöiden aiheuttamat kustannukset.

 
Häiriökäyttäytymisestä johtuva varauksen keskeytys

Mikäli asiakas/varaaja käyttäytyy leirintäalueen yleisten järjestyssääntöjen tai leirintäalueen henkilökunnan antaman ohjeistuksen vastaisesti eikä leirintäalueen edustajan antamasta ilmoituksesta/huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa varaamassaan majoitusyksikössä tai lähiympäristössä, on leirintäalueella oikeus keskeyttää varaus välittömästi. Kaikista yllä olevista toimenpiteistä aiheutuneet todelliset kustannukset laskutetaan varaajalta.

 
Vauriot, puutteet ja reklamaatiot

Kaikki majoitusyksikön varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset tulee osoittaa välittömästi leirintäalueen henkilökunnalle, jolloin ne voidaan mahdollisuuksien mukaan korjata tai kompensoida. Jos haittatekijää ei voida korjata tai kompensoida paikan päällä, on asiasta tehtävä välitön kirjallinen reklamaatio Suomi Camping Oy:lle. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida. Samoin asiakas on velvollinen ilmoittamaan välittömästi ja korvaamaan majoitusyksikölle tai leirintäalueen muille rakennuksille ja niiden irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Ilmoittamattomat vauriot laskutetaan todellisten kulujen mukaan jälkikäteen: Varaaja on täysimääräisessä vastuussa varaamansa majoitusyksikön kunnossa pysymisestä majoitusvarauksensa aikana. Palvelun tarjoaja ei vastaa kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim. katkokset vesi- tai sähköverkossa, tietoliikenne- tai tv-verkossa).

 
Henkilömäärä

Majoitusyksikön suurin sallittu henkilömäärä on sama kuin vuoteiden ja lisävuoteiden määrä. Henkilömäärä on ilmoitettava matkustajailmoituksella viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä, eikä sitä saa ylittää.

Talviaikaan majoitusvarauksen tekijän ja vähintään yhden majoittujista on oltava 24-vuotias. Majoittujien ikä voidaan tarkistaa milloin vain majoituksen aikana. Mikäli kukaan majoittujista ei täytä ikävaatimusta, varaus voidaan peruuttaa ilman maksun palauttamista.

 
Matkustajatietojen antovelvollisuus

Majoituslain mukaan matkustajan tulee täyttää matkustajailmoitus ennen majoittumistaan. Asiakkaalla on mahdollisuus täyttää ja tulostaa sähköinen matkustajailmoitus ennakkoon, mikä nopeuttaa majoittumista leirintäalueelle. Matkustajailmoitus tulee täyttää viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tietojenantovelvollisuuden laiminlyönnistä ja väärien henkilötietojen antamisesta on säädetty rangaistus rikoslaissa.

Alaikäiset majoittujat

Alaikäiset ovat tervetulleita majoittumaan. Edellytämme, että jokaisella alaikäisellä majoittujalla on huoltajaltaan saatu vapaamuotoinen lupalappu mukanaan tai se on lähetetty sähköpostitse ennakkoon. Lapussa tulee olla myös huoltajan puhelinnumero. Kaikki mökissä majoittujat ovat yhteisvastuussa, jos irtaimistoa rikotaan tahallisesti tai varastetaan. Ilmoitamme kaikesta ilkivallasta myös huoltajille ja tarvittaessa myös poliisille.

Talviaikaan majoitusvarauksen tekijän ja vähintään yhden majoittujista on oltava 24-vuotias. Majoittujien ikä voidaan tarkistaa milloin vain majoituksen aikana. Mikäli kukaan majoittujista ei täytä ikävaatimusta, varaus voidaan peruuttaa ilman maksun palauttamista.

 

Tupakointi ja lemmikkieläimet

Tupakointi on sallittu vain majoitustilojen ulkopuolella. Luvattomasta sisällä tupakoinnista palvelun tarjoajalla on oikeus veloittaa siivouksesta ja tuuletuksesta aiheutuneet lisäkulut. Lemmikin tuonti majoitustiloihin on sallittu, mutta siitä on aina ilmoitettava etukäteen. Varaathan lemmikillesi tarvittaessa oman pedin, lemmikin paikka ei ole sängyssä tai sohvalla. Lemmikkieläimistä veloitetaan majoitusajalta 10 € lisämaksu. Lemmikin sairaus ei ole varauksen perumiseen oikeuttava syy.

 
Sairastapaukset

Lääkärintodistusta vastaan veloitetaan toimistokulut 20 €/varaus. Useamman majoitusyksikön varauksissa tai ryhmävarauksissa yhden henkilön sairastuminen ei oikeuta perumaan koko varausta.

 
Erimielisyydet

Ensisijaisesti palvelun tarjoaja ja Asiakas neuvottelevat mahdollisista erimielisyyksistä ja pyrkivät ratkaisuun. Jos asiakas ja palvelun tarjoaja eivät pääse yhteisymmärrykseen, asiakas voi saattaa riita-asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

 
Palvelun tarjoajan oikeus peruuttaa varaus

Leirintäalue ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamasta varauksen peruuntumisesta. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada mahdollisesti etukäteen maksamansa majoitushinta takaisin. Palvelun tarjoajan vastuu rajoittuu vain maksetun summan palauttamiseen, eikä velvoitetta korvaavan kohteen tarjoamiselle ole. Force majeure –tapauksessa palveluntarjoaja voi mahdollisuuksiensa mukaan tarjota varauksen peruuttamisen vaihtoehdoksi varauksen vaihtoa toiseen majoitusmuotoon.

Palvelun tuottajalla on oikeus milloin tahansa muuttaa palvelua, sen sisältöä, saatavilla oloa ja tämän sopimuksen ehtoja ilmoittamalla siitä Asiakkaalle kotisivuillaan. Muutokset tulevat voimaan välittömästi kuitenkin niin, että Asiakkaan varauksiin sovelletaan aina varauksen tekohetkellä voimassa olleita ehtoja.


Suomi Camping Oy
y-tunnus 2332771-9
www.suomicamping.fi